<!–

–>

Detalii despe pacientul suspect de febra tifoida

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Medicul Ștefan Lazăr a spus ca bărbatul este în stare bună. El a precizat că pacientul, în vârstă de 62 de ani, nu a ajuns în stare gravă la spital, este conștient și cooperează cu medicii.

Medicul a explicat că boala se transmite pe cale fecal-orală și este puțin probabil ca pasagerii aflați în avion să fi fost contaminați. De asemenea,  doctorul a spus că există doar un singur buletin de analize de acum câteva luni care este total neconcludent, iar rezultatele analizelor serologice prezentate sunt la limită, existând posibilitatea ca bărbatul să nu aibă febră tifoidă, ci o afecțiune așa zis tropicală.

Urmează să trimitem analizele pentru confirmarea sau infirmarea acestei afecțiuni. Va primi tratament, va fi urmărit, tratamentul este îndelungat și la sfârșitul lui trebuie să ne asiguram că nu mai există acest microb, dar repet – până în momentul de față nu avem niciun element sugestiv pentru această boală, a spus medicul Ștefan Lazăr.

Întrebat dacă există un vaccin pentru febra tifoidă, medicul Ștefan Lazăr a confirmat existența acestui vaccin, însă a subliniat că pentru genul acesta de boli cele mai bune măsuri sunt cele de igienă.

Românul venea din Guineea, unde ar fi fost diagnosticat cu această boală acum o lună. Era foarte slăbit și i s-a făcut rău, iar soția a cerut ajutor la numărul de urgență 112. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și secretarul de stat Raed Arafat dau asigurări că nu sunt motive de îngrijorare pentru ceilalți călători, întrucât bărbatul nu mai este contagios. Totodată, oficialii au precizat că febra tifoidă se transmite doar pe cale digestivă, nu și aeriană.

Bolnavul a fost preluat cu ambulanța de pe Aeroportul Otopeni și dus la Spitalul Victor Babeș din Capitală, unde i se fac investigații.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Detalii despe pacientul suspect de febra tifoida ...