Un elev și o angajată a unității de învățământ din Voiniceni, județul Mureș, au suferit arsuri la nivelul feței în urmă și au fost transportați de urgență la spital. Zeci de elevi și profesori au fost evacuați.

<!–

–>

Situatia ranitilor din explozia de la liceul din Mures

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

ACTUALIZARE Explozia de la şcoala generală din Voiniceni, care s-a soldat cu rănirea unui adult şi a unui elev, a avut loc din cauza unei acumulări de gaze naturale la focarul sobei de teracotă, ca urmare a unei manevre greşite efectuată de către personalul şcolii, a anunţat furnizorul de gaz metan, a anunţat furnizorul de gaz metan.

Copiii din clasă au simțit miros de gaz, au mers să anunțe la cancelarie. Femeia de serviciu era pe coridor, copiii au ieșit afară, dar unul a rămas lângă ea. Femeia a aprins chibritul și atunci s-a produs o flacără.

ACTUALIZARE Sala de clasă unde s-a produs explozia a fost închisă iar instalația urmează să fie complet refăcută. Reprezentanții distribuitorului de gaze fac însă verificări alte instalației din întreaga școală, pentru a evita alte incidente similare. Instalația de încălzire a fost verificată ultima oară în luna mai.

Școala din Voiniceni, unde s-a produs explozia funcționează într-o clădire veche care nu are nevoie de autorizație de securitate la incendiu. În aceeași situație sunt 593 de școli din județul Mureș.

______________________

Purtătorul de cuvânt al ISU Mureș, Cristian Virag, a declarat la  1 Matinal că  în jurul orei 8:00 a fost primit un apel la 112 care a anunțat producerea unei explozii la scoala din Voiniceni.

În urma exploziei au rezultat două victime cu arsuri de gradul 2 la nivelul feței – una de sex feminin cu arsuri de gradul 2 și cea de-a doua un băiat de 14 ani cu arsuri grad I, ambele au arsuri la nivelul feței. Au fost evacuați aproximativ 70 de elevi și 7 cadre didactice. Pompierii au intervenit cu două autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt ISU Mureș, explozia ar fi survenit de la soba de teracotă și s-a produs într-o sală de clasă. Explozia nu a produs pagube materiale, a fost mai mult un suflu, a arătat Cristian Virag.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului din Tg. Mureș, a declarat la TVR, că pacienta în vârstă de 50 de ani a venit cu arsuri la nivelul fetei de gradul I și II, fără arsuri la nivelul căilor respiratorii. Băiatul în vârstă de 14 ani are arsuri de gradul I la nivelul feței, genele și sprâncenele a fost arse și prezintă senzația de arsură la nivelul fetei. Băiatul va fi trimis la secția de oftalmologie pentru analize suplimentare. Cei doi pacienți se află în secția UPU a Spitalului din Târgu Mureș.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-290.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-290-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Un elev și o angajată a unității de învățământ din Voiniceni, județul Mureș, au suferit arsuri la nivelul feței în urmă și au fost transportați de urgență la spital. Zeci de elevi și profesori au fost evacuați. ...