<!–

–>

Tudorel Toader despre numirea procurorilor

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

1 comentarii

–>

Embed:

Link:

ACTUALIZARE CSM a adoptat regulamentul pentru procurori şi regulamentul pentru alegerea conducerii secţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) discută miercuri Regulamentul privind numirea, continuarea activităţii şi revocarea procurorilor din cadrul secţiei pentru investigarea infracţiunilor de corupţie, care va fi înfiinţată odată cu modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, fiind una dintre cele mai controversate prevederi.

Este prima întâlnire dintre ministrul Justiției, Tudorel Toader, și procurorul general, Augustin Lazăr, după ce la sfârșitul lunii august, Toader a anunțat că a deschis procedura de evaluare a procurorului general.

Cei doi nu au dorit să comenteze, în această dimineață, procedura de evaluare.

Întâlnirea de astăzi este una importantă, întrucât se discută regulamentul de numire a procurorilor la secția de investigare a infracțiunilor comise de magistrați.

Secția ar trebui să fie funcțională până la data de 20 septembrie. Voci din sistemul judiciar spun că operaționalizarea secției ar fi în întârziere, însă Tudorel Toader a declarat că nu este opțională și că trebuie să funcționeze începând cu această dată.

Ne aflăm la CSM, unde avem şedinţă cu un singur punct pe ordinea de zi – adoptarea regulamentului privind numirea procurorilor la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. (…) La şedinţa de săptămâna trecută a fost amânat. CSM are un purtător de cuvânt care poate da explicaţii suplimentare“, a declarat Tudorel Toader, întrebat de ce a fost amânată discutarea regulamentului privind înfiinţarea acestei secţii.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Tudorel Toader despre numirea procurorilor ...