<!–

–>

Incertitudini după Brexit

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Comitetul Consultativ pentru Migrație este o organizație independentă, care oferă guvernului britanic recomandări în domeniul politicii față de străini. În raportul prezentat marți, se recomandă trecerea la un sistem care să nu i mai discrimineze pe lucrătorii din state din afara Uniunii Europene.

Imigrația trebuie gestionată la fel pentru toți –  indiferent de unde vin. În plus, guvernul este sfătuit să dea prioritate lucrătorilor cu înaltă calificare și să limiteze accesul pentru cei cu un nivel scăzut de pregătire.

În categoria celor cu înaltă calificare intră medicii, specialiștii în computere, geofizicienii, inginerii minieri. Multe companii britanice afirmă însă că e nevoie mare de oameni cu studii elementare sau medii.

Și că pentru anumite profesii au nevoie de mai mult personal din Europa de Est. De exemplu, în fabricile de confecții.

Mai sunt 6 luni până la Brexit, dar Londra și Bruxelles-ul nu au reușit încă să ajungă la un acord. În lipsa unei înțelegeri, drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie vor fi neclare după 29 martie 2019, când are loc divorțul britanicilor de Uniunea Europeană.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-292.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-292-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Incertitudini după Brexit ...