O aeronavă militară rusească cu 14 persoane la bord a dispărut de pe radar în noaptea de luni spre marți în timp ce zbura în spațiul aerian al Siriei, deasupra Mării Mediterane, au transmis reprezentanții Ministerului Apărării din Rusia, citați de BBC.

„Conexiunea cu echipajul aeronavei I1-20 a fost pierdută deasupra Mării Mediterane”, se arată într-un comunicat emis de Minister.

Incidentul a avut loc luni, la ora locală 23.00, la aproximativ 35 de kilometri distanță de coasta siriană.

Aeronava Ilyushin I1-20 se întorcea la baza militară rusă din Hmeimim.

Aeronavei i s-a pierdut urma în timpul unui atac coordonat de patru aeronave militare israeliene F-16 asupra provinciei Latakia din Siria, conform agenției ruse de presă TASS.

În momentul dispariției aeronavei, radarul aerian a detectat mai multe rachete lansate de pe fregata franceză Auvergne, prezentă în zonă.

Momentan nu se cunosc informații despre starea celor aflați la bord. Autoritățile au lansat o operațiune de salvare, coordonată de personalul de la baza Hmeimim.

Un purtător de cuvânt al armatei franceze a negat implicarea Franței. „Armata franceză neagă orice implicare în acest atac”, a declarat acesta.

Reprezentanții armatei israeliene au refuzat să comenteze incidentul și implicarea avioanelor sale în atac.„Nu comentăm asupra rapoartelor străine”, au transmis aceștia.

De asemenea, și reprezentanții Pentagonului au negat orice implicare. „Rachetele nu au fost lansate de armata americană. Nu avem nimic de adăugat”, a declarat un purtător de cuvânt.

Rusia a inițiat atacuri militare în Siria în anul 2015, la cererea președintelui sirian Bashar al-Assad. Conflictul a provocat până în prezent moartea a peste 350.000 de persoane.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-avion-militar-rus-a-disparut-de-pe-radar-deasupra-siriei-pe-cine-suspecteaza-moscova-pentru-atac-51183.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-avion-militar-rus-a-disparut-de-pe-radar-deasupra-siriei-pe-cine-suspecteaza-moscova-pentru-atac-51183-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv