Doborârea avionului militar rus în largul coastelor Siriei este rezultatul unei serii de circumstanțe tragice, afirmă președintele Rusiei, Vladimir Putin, promițând măsuri pentru protejarea personalului militar rus.

Avionul rus de recunoaștere de tip Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât de artileria antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse. Rusia este unul dintre principalii aliați ai Administrației Bashar al-Assad.

“Cel mai probabil, în acest caz pare a fi vorba de o serie de evenimente tragice accidentale, deoarece avionul nostru nu a fost doborât de un avion israelian. Fără niciun dubiu, trebuie să cercetăm cu seriozitate ce s-a întâmplat”, a declarat Vladimir Putin marți seară.

“Măsurile de reacție vor viza în primul rând garantarea securității personalului militar rus și a bazelor ruse din Siria”, a precizat Vladimir Putin, citat de agenția Reuters.

Israelul a negat implicarea în incidentul aviatic, dar a exprimat regret pentru moartea militarilor ruși.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/putin-promite-ancheta-doborarea-avionului-rus-in-siria-este-rezultatul-unor-circumstante-tragice-51200.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/putin-promite-ancheta-doborarea-avionului-rus-in-siria-este-rezultatul-unor-circumstante-tragice-51200-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv