Inundațiile care au afectat mai multe state din centrul și sudul Nigeriei au provocat moartea a 100 de persoane din zece state, a anunțat luni agenția nigeriană pentru urgențe și dezastre, relatează Reuters.

Astfel de inundații tind să aibă loc în fiecare an în sezonul ploios, exacerbate de infrastructura slabă și lipsa planificării de protecție împotriva inundațiilor, dar anul acesta pagubele au fost cele mai grave din 2012.

“Pe baza datelor disponibile, 100 de persoane au murit până acum în 10 state”, a declarat Sani Datti, purtătorul de cuvânt al Agenției Naționale de Gestionare a Urgențelor (NEMA), în urma ploilor torențiale care au căzut în ultimele zile.

El a spus că în patru state a fost declarată starea de dezastru național, respectiv Kogi, Niger, Anambra și Delta, ceea ce înseamnă că guvernul federal a preluat căutarea, salvarea și tratarea victimelor.

Inundațiile au scufundat parțial casele din orașul Lokoja, capitala statului Kogi. Orașul se află la confluența dintre Benue și Niger, acesta fiind cel de-al treilea fluviu al Africii, făcându-l deosebit de vulnerabil.

În jurul orașului, localnicii au folosit canoe pentru a-și face drum printre case. În apropiere, zidurile de control al inundațiilor, construite de guvern, au rămas incomplete.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/peste-100-de-persoane-din-zece-state-au-decedat-in-urma-inundatiilor-in-nigeria-51184.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/peste-100-de-persoane-din-zece-state-au-decedat-in-urma-inundatiilor-in-nigeria-51184-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv