O femeie de 28 de ani, supraponderală, din Bârlad, județul Vaslui, a fost refuzată de cinci spitale, deși ar fi trebuit să nască. Motivul invocat de unitățile medicale: femeia are peste 160 de kilograme, iar masa de operație nu ar fi susținut-o.

Tânăra din Bârlad s-a dus la Spitalul din Bârlad, în timpul nopții, pentru că trebuia să nască, însă medicii și-au declinat competența, dată fiind complexitatea cazului, către Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, însă, spun reprezentanții unității medicale din Bârlad, cazul a fost refuzat.

„Pacienta are peste 160 kg, la o înâlțime de 1,50 m. Medicul de gardă a prezentat cazul colegilor de la Maternitatea „Elena Doamna” Iași, acolo unde erau transferate, de regulă, cazurile de risc, ce ne depășesc competențele. Transferul a fost refuzat, invocându-se faptul că maternitatea nu are o masă care să susțină greutatea unei paciente obeze. Acest lucru este unul fals. Mesele de acest gen pot susține o persoană de până la 250 kg”, a declarat marți, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Acesta a adăugat că medicul de la Bârlad ar fi încercat transferul și la Spitalul Județean Vaslui, și la Maternitatea „Cuza Vodă”, din Iași, precum și la spitalul din Galați, iar, în cele din urmă, femeia a ajuns la București, la Spitalul Pantelimon, după câteva ore, dusă cu o ambulanță.

„Din ce știu, medicul a cerut transportul la București cu ajutorul unui elicopter SMURD, dar, de asemenea, ar fi fost refuzat. Aici nu cunosc motivele. Știu, însă, că gravida a ajuns la Spitalul Pantelimon”, a mai spus Adrian Gheorghiu.

Șeful UPU-SMURD Iași, prof.univ.dr. Diana Cimpoșu, a recunoscut faptul că a fost primit un apel pentru elicopterul SMURD, dar a menționat că aeronava era la un alt caz.

„Am primit apelul și celor de acolo (de la Bârlad – n.r.) li s-a transmis că elicopterul se afla la un caz de infarct miocardic. Ei nu au insistat, au decis transportul cu o ambulanță de la Vaslui, din ce am înțeles. Când a revenit elicopterul era deja seară”, a explicat Cimpoeșu.

Astfel, gravida a fost transportată la Spitalul Pantelimon, din București, cu o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Vaslui, însoțită de medic, care a făcut un popas la Spitalul din Buzău, pentru ca pacienta să primească tratament, deoarece putea oricând să intre în travaliu.

Ajunsă la Spitalul Pantelimon, femeia a fost supuse unei cezariene și a născut un copil care cântărește 3,9 kilograme. Atât ea, cât și bebelușul, sunt în stare bună, potrivit cadrelor medicale.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/gravida-supraponderala-refuzata-de-cinci-spitale-pentru-ca-nu-aveau-masa-care-sa-o-sustina-51192.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/gravida-supraponderala-refuzata-de-cinci-spitale-pentru-ca-nu-aveau-masa-care-sa-o-sustina-51192-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv