<!–

–>

Alertă de sănătate în Australia

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Ce a început ca un incident izolat a devenit o adevărată problemă națională. Supermarketuri din 6 state australiene, din totalul de 8, au descoperit căpșuni care avea în interior ace de cusut.

Totul a început săptămâna trecută, cu un bărbat care a ajuns al spital cu un ac în stomac și un copil s-a rănit după ce a mâncat căpșuni la școală.

Greg Hunt, ministrul Sănătății: “Am cerut şi agenţiei federale să ancheteze posibile probleme în lanţul de distribuţie şi dacă există acţiuni prin care pute să ajutăm poliţia.”

Cel puțin 6 mari producători și-au întrerupt livrările. Asociația cultivatorilor acuză o o acțiune de sabotaj, lucru neconfirmat de poliție.

Incidentele au loc în plin sezon al căpșunelor, o industrie de peste 130 de milioane de dolari anual. Există și temeri privind o posibilă apariție a unor incidente similare.

Ian Stewart, Brisbane Police Commissioner, Queensland Police: “Există rapoarte privind un incident cu o banană. Deocamdată este singurul caz de care am auzit.”

Este vorba de o femeie cu probleme psihice surprinsă în timp ce introducea ace în bananele aflate la vânzare într-un magazin.

Incidentele din Australia au generat panică și în Noua Zeelandă. Cele mai mari două lanțuri de supermarketuri au suspendat temporar importurile de căpșune din Australia. Oficialii recomandă cetățenilor, ca măsură de precauție, să taie fructele înainte să le consume.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Alertă de sănătate în Australia ...