Un fost asistent medical veterinar din Dâmbovița este cercetat penal după ce a dat medicamente și a operat porci din focarul de gripă porcină africană confirmat în comuna Lucieni, acesta fiind acuzat de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Reprezentanții Poliției Dâmbovița au declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că au făcut verificări după ce oamenii legii au fost sesizați că la domiciliul unui bărbat din comuna Lucieni a fost confirmat un caz de gripă porcină africană, în gospodărie fiind mai mulți porci.

Din cercetări a reieșit faptul că pe 1 septembrie, animalele prezentau semne de boală, motiv pentru care proprietarul a apelat la un fost asistent medical veterinar care le-a administrat medicamentație animalelor și ar fi operat două dintre acestea.

“În perioada 5-15 septembrie, animalele au murit. Totodată, din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că fostul asistent medical veterinar nu mai avea dreptul de a profesa, nefiind angajatul niciunui cabinet medical veterinar”, arată Poliția Dâmbovița.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a extins pesta porcină, iar pe numele fostului asistent medical veterinar a fost întocmit un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că autoritățile au fost alertate de un bărbat din localitatea Lucieni, care a anunțat că doi porci din gospodăria sa au murit.

“S-a confirmat într-o curte, într-o gospodărie în localitatea Lucieni. S-a confirmat pestă porcină africană, cu buletin de analiză pozitiv, după ce au fost luate probe”, a spus directorul DSVSA Dâmbovița.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-fost-asistent-medical-veterinar-care-ar-fi-incercat-sa-salveze-porci-bolnavi-este-cercetat-penal-51168.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-fost-asistent-medical-veterinar-care-ar-fi-incercat-sa-salveze-porci-bolnavi-este-cercetat-penal-51168-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv