Locuitorii județului Olt sunt chemați la referendum, pe 7 octombrie, pentru atribuirea numelui Olt-Romanaţi judeţului. Hotărârea a fost adoptată luni, de Consiliul Judeţean Olt. Oamenii sunt așteptați la urne în aceeaşi zi în care va fi organizat şi referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie.

Harta României

<!–

–>

‘Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?’. Este întrebarea la care cetăţenii judeţului Olt sunt așteptați la referendum, pe 7 octombrie, să răspundă cu ‘Da’ sau ‘Nu’.

Completarea denumirii actualului judeţ Olt cu sintagma Romanaţi reprezintă o reparaţie morală şi istorică pentru locuitorii vechiului judeţ Romanaţi, care prin contribuţia spirituală, culturală şi artistică adusă au îmbogăţit patrimoniul cultural al judeţului nostru‘, se arată în hotărârea Consiliului Județean adoptată luni.

Cetățenii județului nu vor fi nevoiți să schimbe documentele în situaţia validării referendumului decât la expirarea acestora și nu vor fi schimbate nici plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor, a precizat președintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu.

Dacă referendumul va fi validat şi majoritatea voturilor vor fi pentru denumirea de Olt-Romanaţi, va fi necesară validarea consultării şi a rezultatelor printr-o lege adoptată de Parlament.

Pentru organizarea referendumului pentru schimbarea denumirii judeţului, Consiliul Județean Olt a alocat 900.000 de lei.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-250.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-250-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Locuitorii județului Olt sunt chemați la referendum, pe 7 octombrie, pentru atribuirea numelui Olt-Romanaţi judeţului. Hotărârea a fost adoptată luni, de Consiliul Judeţean Olt. Oamenii sunt așteptați la urne în aceeaşi zi în care va fi organizat şi referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie. ...