Liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele sud-coreean Moon Jae-in vor participa la două runde de negocieri la Phenian, pe 18 și 19 septembrie, discuțiile urmând să se axeze pe problema denuclearizării și a cooperării bilaterale, a anunțat un reprezentant al Președinției de la Seul.

“Moon Jae-in și Kim Jong-un vor avea două runde de negocieri bilaterale – marți și miercuri”, a declarat oficialul sud-coreean, citat de agenția de știri Tass.

Oficialul a precizat că președintele sud-coreean va ajunge marți la Phenian, în jurul orei locale 10:00 (ora României, 04:00), iar o întrevedere între cei doi lideri se va desfășura în cursul după-amiezii.

Vizită în Coreea de Nord a președintelui de la Seul este programată să se încheie pe data de 20 septembrie.

Discuțiile privind denuclearizarea între SUA și Coreea de Nord au intrat într-un impas, cele două părți acuzându-se reciproc că nu respectă promisiunile făcute la summitul din iunie de la Singapore, între Kim și președintele american Donald Trump.

Moon a declarat luna aceasta că Seulul nu are altă opțiune decât să medieze între SUA și Coreea de Nord, să promoveze dialogul, adăugând că atât Trump, cât și Kim, i-au cerut să joace acest rol.

Președintele american Donald Trump a primit recent o scrisoare de la omologul său nord-coreean Kim Jong-un, prin intermediul căruia liderul de la Phenian cere o nouă întâlnire la Casa Albă, a declarat luni purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Sarah Sanders.

Ministerul de Externe de la Seul a comunicat marți că susține ideea unui nou summit Trump-Kim.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/liderii-din-cele-doua-coreei-se-vor-intalni-la-phenian-pe-18-19-septembrie-51170.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/liderii-din-cele-doua-coreei-se-vor-intalni-la-phenian-pe-18-19-septembrie-51170-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv