Aproximativ 200 de magistrați protestează duminică, în fața Curții de Apel București, afișând pancarte cu “CSM nu are rol decorativ”, “Respectarea avizului Comisiei de la Veneția”.

Magistrații desfășoară un protest tăcut.

“Încercăm să atragem atenția Guvernului și Parlamentului că justiția este o putere independentă și așa trebuie să rămână. Din păcate, în ultimul an, s-au promovat proiecte de acte normative care încalcă standarde internaționale, este vorba de mai multe avize ale Comisiei de la Veneția, cu privire la independența, imparțialitatea și integritatea justiției. Practic, justiția română este considerată a fi sub asalt în momentul de față. Politicienii ar trebui să înceteze orice atac referitor la statul paralel și orice persoană care are semnale, informații despre abuzuri comise de magistrați nu are decât să sesizeze Inspecția Judiciară sau Parchetul General”, a declarat unul dintre protestatari, judecătorul Cristi Danileț.

Pe trotuarul opus Curții de Apel unde protestează magistrații, s-au format două grupuri de oameni, unii pro și alții contra.

Grupul pro, alcătuit din aproximativ 30 de persoane, le strigă magistraților “Nu cedați, rezistați!”, “Justiție independentă!”, “Vă iubim!”. Grupul contra, alcătuit din aproximativ 20 de oameni, le strigă “Rușine!” și “Respectați Constituția!”.

Protestul magistraților a durat o oră, între 17,30 și 18,30, nefiind înregistrate incidente. La final toți participanții au aplaudat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/protest-al-magistratilor-in-fata-curtii-de-apel-bucuresti-51161.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/protest-al-magistratilor-in-fata-curtii-de-apel-bucuresti-51161-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv