Peste 200 de magistraţi au protestat duminică seara în Bucureşti. Ei sunt nemulţumiţi de modificarea legilor justiţiei, a Codurilor penale şi acuză politizarea Inspecţiei judiciare. Pe trotuarul de vis-a-vis au fost şi câteva zeci de protestatari Rezist care i-au susţinut pe magistraţi, dar şi câţiva care manifestau împotriva magistraţilor.

<!–

–>

No comment – Protest al magistraților

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Peste 200 de judecători și procurori au protestat cu pancarte în mâini pe treptele Palatului de Justiție.

Printre ei, și procurorul Andrei Bodean, fost candidat la șefia DNA, Alexandra Lăncrănjan, anchetatoarea liderului PSD Liviu Dragnea, sau Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu.

La protestul magistraților au venit și câteva zeci de manifestanți Rezist, care au scandat mesaje pro-justiție.

Pe același trotuar, separați de un cordon de jandarmi, au fost și câțiva protestatari care scandau mesaje împotriva magistraților.

Au fost și câteva ciocniri verbale între grupurile de protestatari.

Magistrații sunt nemulțumiți de modificarea legilor justiției, a Codurilor penale, de evaluarea procurorului general și de ceea ce numesc ei politizarea Inspecției Judiciare.

ACTUALIZARE 18.53 “Încercăm să atragem atenţia Guvernului şi Parlamentului că justiţia este o putere independentă şi aşa trebuie să rămână. Din păcate, în ultimul an, s-au promovat proiecte de acte normative care încalcă standarde internaţionale, este vorba de mai multe avize ale Comisiei de la Veneţia cu privire la independenţa, imparţialitatea şi integritatea justiţiei. Practic, justiţia română este considerată a fi sub asalt în momentul de faţă. Politicienii ar trebui să înceteze orice atac referitor la statul paralel şi orice persoană care are semnale, informaţii despre abuzuri comise de magistraţi nu are decât să sesizeze Inspecţia Judiciară sau Parchetul General”, a declarat unul dintre protestatari, judecătorul Cristi Danileţ, citat de Agerpres.

Pe trotuarul opus Curţii de Apel, s-au format două grupuri de protestatari – unii pro şi alţii contra.

Grupul pro, alcătuit din aproximativ 30 de persoane, le-a strigat magistraţilor “Nu cedaţi, rezistaţi!”, “Justiţie independentă!”, “Vă iubim!”.

Grupul contra, alcătuit din aproximativ 20 de oameni, a strigat “Ruşine!” şi “Respectaţi Constituţia!”.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-235.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-235-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Peste 200 de magistraţi au protestat duminică seara în Bucureşti. Ei sunt nemulţumiţi de modificarea legilor justiţiei, a Codurilor penale şi acuză politizarea Inspecţiei judiciare. Pe trotuarul de vis-a-vis au fost şi câteva zeci de protestatari Rezist care i-au susţinut pe magistraţi, dar şi câţiva care manifestau împotriva magistraţilor. ...