<!–

–>

Manevre militare ruse în Marea Japoniei

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Exercițiile militare s-au desfășurat pe 9 poligoane terestre și în apele teritoriale ale Rusiei, de la Marea Ohotsk, în  nord până în Marea Japoniei – în sud-est.

Au fost mobilizate districtele militare Centru și Est  iar pe parcursul aplicațiilor a fost testat gradul de inter-operabilitate între forțele ruse terestre, aeriene și cele maritime ale Flotei  Pacificului.

În Extremul Orient Rus manevrele militare continuă.

Pe poligonul Klrek din regiunea Primorie, Vladivostok este simulată o operațiune de desantare cu susținerea aviației și a artileriei.

Organizatorii au spus că aplicațiile sunt strict defensive.

Totuși  operațiunile de desantare mai ales pe un teritoriu dinspre mare au o componentă ofensivă, un motiv în plus ca ele să fie percepute de  experții militari occidentali drept o amenințare evidentă din partea Rusiei.

Japonia  se teme de o prezență militară sporită a Rusiei în regiune, mai ales în insulele Kurile, o parte revendicate de Tokyo – o dispută care stă la originea tensiunilor dintre cele două țări.

Occidentul și-a manifestat îngrijorarea față de aceste aplicații de amploare. NATO a denunțat o repetiție a Rusiei pentru un conflict militar de anvergură.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Manevre militare ruse în Marea Japoniei ...