Baschetbaliștii americani Darrel Bowie si Joseph McClain, legitimați la ACS Cuza Sport Brăila, au fost înjunghiați, incidentul având loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o terasă din Brăila. Ei au fost operați, având multiple plăgi, iar Bowie a fost transportat de urgență la București.

Unul dintre posibilii agresori ai celor doi baschetbaliști americani, Darrel Bowie și Joseph McClain, este un interlop brăilean. Acesta a devenit cunoscut în anii ’90, când a tăiat cu o sabie mâinile unui rival. 

Potrivit unor surse din cadrul Poliției, este vorba despre Gabriel Husein, cunoscut sub numele de Dasaev. Acesta ar fi principalul suspect în dosarul în care se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de lângă Tribunalul Brăila 

Polițiștii au analizat filmările video din zona în care s-a produs incidentul și au reușit să identifice mai mulți suspecți. Cercetările continuă, dar surse din rândul anchetatorilor au confirmat că principalul suspect este un interlop brăilean, cunoscut în mediile infracționale sub numele de Dasaev.

Acesta este căutat de polițiști pentru a fi adus la audieri, împreună cu alți complici.

Gabriel Husein Dasaev a devenit cunoscut în anii 90, atunci când a tăiat cu o sabie mâinile unui rival. Ulterior, el a stat mulți ani după gratii, fiind condamnat în România și în Spania pentru viol și proxenetism și a fost eliberat din penitenciarul Focșani în anul 2014.

Cei doi jucători americani de baschet legitimați la clubul brăilean au fost atacați noaptea trecută de un grup de persoane în timp ce se aflau într-un bar. Americanii au fost loviți cu sticle și cu un cuțit, ei fiind transportați în stare gravă la spital.

Jucătorii de baschet au ajuns la spital cu multiple plăgi prin înjunghiere, au fost operați și au rămas la secția Terapie Intensivă.

Incidentul i-a îngrozit pe colegii de echipă și pe reprezentanții clubului brăilean de baschet. Aceștia au anunțat familiile celor doi și Ambasada SUA la București.

„S-a întâmplat în timpul lor liber, jucătorii erau liberi, aveau programat următorul antrenament luni. Ei au ieșit în oraș cu colegii, au fost atacați cu cuțite din senin, din punctul nostru de vedere ei sunt nevinovați, sunt victime. Am luat legătura cu familiile lor, am înștiințat și Ambasada SUA de la București. Am vorbit la spital, știu că McClain este în stare bună. Darrel și el este destul de bine, dar se ia în considerare transferul la București, în funcție de evoluția după operație. Asteptăm autoritățile să-și facă treaba, să termine ancheta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul clubului Cuza Sport, Mircea Totolici.

Reprezentanții Cuza Sport spun că jucătorii americani ar putea cere anularea contractelor semnate recent cu clubul brăilean.

„Noi la club trebuie să strângem rândurile, să fim o familie, o să avem o discuție luni, cum continuăm. Este greu de crezut că americanii mai vor să continue la noi, o să vedem ce va fi, ce vor jucătorii, ei au tot sprijinul nostru. Din punctul meu de vedere chiar și pentru ceilalți doi americani (alți doi sportivi americani ai clubului – n.r.) ar putea fi greu să rămână la Brăila. Jucătorii au venit pe 7 septembrie la Brăila, contractele erau semnate din august, în aceste zile făceam vizita medicală. Programul competițional al echipei nu cred că va fi afectat”, a declarat Mircea Totolici.

Unul dintre jucătorii răniți este Darrel Bowie. El măsoară 2.01 metri și are 25 ani, fiind originar din Milwaukee, Wisconsin. Bowie a absolvit universitatea Iowa State în 2017 și a jucat un an în Thailanda.

Cel de al doilea american se numește Joseph McClain, are 24 de ani și s-a remarcat în competiția colegiilor din America, dar și în campionatele din Lituania și Belgia.

Fostul handbalist Marian Cozma, care juca la Veszprem, a fost ucis în localul Patriota, din Veszprem, pe 8 februarie 2009, agresorii aplicându-i mai multe lovituri de cuțit, una dintre ele fiind în inimă.

Vinovații Raffael Sandor și Nemeth Gyozo au fost condamnați la închisoare pe viață în primă instanță, în iunie 2011, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. Au făcut apel, iar pedepsele cu închisoare pe viață au fost reduse la 18 ani, iar cea de 20 a fost redusă la opt. Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a majorat, în octombrie 2012, pedeapsa lui Ivan Sztojka, de la opt la 13 ani de închisoare. Ulterior, pedeapsa a fost redusă la 9 ani, din care a făcut cinci.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv