<!–

–>

Măsuri împotriva pestei porcine în Occident

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Experți ai Comisiei Europene coordonează împreună cu autoritățile belgiene situația cazurilor de pestă porcină la mistreți găsiți morți într-o pădure. Zona este situată la 10 km de granița cu Franța.

Parisul a activat planul de urgență.

4 regiuni de frontieră sunt monitorizate suplimentar, iar măsurile de biosecuritate la fermele de porci și abatoarele din zonă au fost întărite. Intrarea persoanelor într-o exploataţie agricolă este permisă doar după autorizare din partea crescătorilor şi cu respectarea stricta a măsurilor de igienă.

Fermierii din Olanda, Germania și Luxembourg, țări aflate în apropierea focarului nou, sunt îngrijorați.

Kris Peeters, ministrul Agriculturii din Belgia: “Exportăm foate mult. Ţările vecine au tendinţa de a lua măsuri rapid. Trebuie să fim vigilenţi şi să ne asigurăm că pesta porcină nu se extinde”.

Autoritățile din Germania și Olanda anunță că au luat măsuri speciale de prevenție și urmăresc evoluția pestei porcine africane.

Danemarca a aprobat acum 2 luni ridicarea unui gard la granița cu Germania, ca parte a eforturilor de oprire a extinderii virusului.

În Bulgaria, gardul ridicat la frontiera cu România a dus la demisia șefului Agenției forestiere.

Potrivit presei bulgare, membrii familiei sale au fost implicați într-un contract de achiziție publică pentru furnizarea stâlpilor pentru acest gard.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Măsuri împotriva pestei porcine în Occident ...