Hidrologii au emis mai multe avertizări cod galben pe râuri din județele Harghita, Covasna, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Suceava și Neamț, unde începând de sâmbătă după-amiază și până sâmbătă seară se pot produce inundații locale.

Potrivit avertizării cod galben emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, de sâmbătă, ora 15.00, până la ora 22.00, pe râurile din cele șase județe se pot produce scurgeri pe versanți, torenți și viituri rapide, cu posibile efecte de inundații locale.

Astfel, a fost instituit codul galben de inundații pe râurile mici din bazinele hidrografice Râul Negru – afluenții mici aferenți sectorui amonte S.H. Reci (județele Harghita și Covasna), Someș – afluenții mici aferenți sectorului amonte S.H. Beclean (județul Bistrița-Năsăud), Vișeu, Iza (județul Maramureș) și Moldova – bazin superior, Bistrița – bazin superior și mijlociu (județele Suceava, Harghita și Neamț).

Inundații locale se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Râul Negru – bazin superior, pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Sălăuța și pe pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Bistrița – bazin superior.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv