<!–

–>

Alergăm pentru Teo

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

O sarcină cu gemeni fără probleme, o naștere prematură și apoi coșmarul. Este, pe scurt, povestea soților Popescu din Vălenii de Munte, părintii lui Teo și ai Mariei.

Lungi au fost zilele în care nu s-a știut dacă băiețelul mai are vreo șansă la supraviețuire.

A primit un diagnostic nemilos: encefalopatie hipoxică severă, după ce a rămas fără oxigen în viața intrauterină. Maria s-a născut perfect sănătoasă, dar Teo a trebuit să lupte din prima secundă.

Faptul că ambii părinți sunt asistenți medicali i-a ajutat. Au reușit să-și transforme casa, iar camera lui Teo a devenit un mic salon de terapie intensivă.

Aparatura absolut necesară au cumpărat-o din banii lor şi au făcut tot posibilul pentru ca Teo să nu mai stea pe patul de spital.

Părinții încearcă să le ofere celor doi copii o viață cât mai normală.

Acum câteva luni, o nouă speranță a apărut în cazul lui Teo. În Turcia se face terapie cu celule stem cu efecte aproape miraculoase în cazul copiilor care suferă de aceeași boală ca Teo.

Costurile totale ale terapiei sunt de peste 60 de mii de euro. Primele 3 injecții au fost plătite de o asociație nonguvernamentală.

Teo mai are însă nevoie de încă cel puțin 3 şi fiecare costă 10 mii de euro.

Cristina Fâciu și Ela Gheorghe, colege cu părinții lui Teo la un spital din Ploiești, au organizat un cross și astfel vor să strângă bani pentru terapia băiatului.

Au venit sute de oameni, printre care și 10 micuți de la casa de copii din Vălenii de Munte, cărora le-au plătit taxa de înscriere angajații instituției.

Printre participanți s-a numărat și Maria, sora lui Teo.

Acțiunile umanitare vor continua pentru strângerea întregii sume care i-ar asigura lui Teo terapia ce îi poate face viață mai ușoară.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Alergăm pentru Teo ...