<!–

–>

Sănătate și la sate

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Locuitorii comunei Tulgheș din județul Harghita erau nevoiți până acum câteva luni să străbată zeci de kilometri până la cel mai apropiat spital, dacă aveau nevoie de analize medicale. O firmă privată a scurtat însă drumurile și a deschis în comună un laborator.

Statisticile arată că, la ora actuală, în mediul rural din România avem o unitate medicală la 12 mii de persoane. În medie, pentru că sunt și județe în care ponderea este mai mare: o unitate pentru 30 de mii de pacienți.

Aceste goluri, în absența investițiilor din partea statului, încep să fie umplute de mediul privat.

Psihologii spun că astfel de facilități au un impact major asupra psihicului oamenilor din zonele defavorizate.

Indiferent însă dacă vorbim de stat sau privat, domeniul sănătății suferă la capitolul forță de muncă. Așa că specialiști pentru centrele din mediul rural se găsesc mult mai greu.

Potrivit datelor Institutului de Statistică, anul trecut aveam peste 58 de mii de medici, mai mult cu 2 procente decât în anul 2016. Însă 52 de mii dintre aceștia și-au desfășurat activitatea în spitalele și clinicile din mediul urban.

În acest moment, peste 90% dintre unitățile medicale din mediul rural sunt private.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-215.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-215-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Sănătate și la sate ...