Autoritățile din statul american Massachusetts au raportat joi o serie de incendii și explozii în mai multe orașe situate la nord de Boston și au evacuat mai multe cartiere din cauza mirosului pronunțat de gaz din zonă, relatează Reuters.

Momentan nu au apărut informații legate de posibile victime. Exploziile au avut loc în orașele Lawrence, Andover, North Andover și Methuen, situate la aproximativ 40 de kilometri nord de Boston.

Reprezentanții poliției au anunțat că au fost raportate cel puțin 39 de explozii și incendii și că se așteaptă ca numărul acestora să crească.

Medicii de la Spitalul General din Lawrence au declarat că patru persoane au primit îngrijiri medicale, relatează BBC.

Autoritățile locale au amplasat centre de primire a cetățenilor în școli.

Este prea devreme pentru a stabili o cauză exactă a incidentului, dar una dintre posibilități este spargerea unei conducte de gaz. Prima explozie a fost provocată de presiunea prea ridicată dintr-o conductă de gaz.

„Toate persoanele care au alimentare cu gaz în case trebuie să își evacueze locuințele până la noi instrucțiuni”, a declarat Andrew Maylor, primarul din North Andover.

„Ceea ce știm momentan este că s-au produs mai multe incendii și explozii în oraș”, a declarat Dan Rivera, primarul din Lawrence, adăugând că localnicii care simt miros de gaz ar trebui să își părăsească imediat casele.

Reprezentanții companiei Columbia Gas au anunțat că au micșorat presiunea din conducte, dar va dura ceva până opresc de tot aprovizionarea cu gaz.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/mai-multe-incendii-si-explozii-au-izbucnit-in-cel-putin-patru-orase-de-langa-boston-un-mort-12-raniti-51120.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/mai-multe-incendii-si-explozii-au-izbucnit-in-cel-putin-patru-orase-de-langa-boston-un-mort-12-raniti-51120-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv