<!–

–>

Un an de liceu în SUA

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Un an de studiu în Texas i-a schimbat viața complet lui George. Prima diferență pe care a sesizat-o a fost că acolo se pune mai mult accent pe practică, pe pasiunile elevilor și nu pe teorie, ca în România.

Învățământul american i-a dat libertatea să își aleagă până și numărul de ore pentru fiecare materie. A învățat matematică, engleză, economie, astronomie, baschet și despre guvernul american.

În Texas a fost primit foarte bine. Atât elevii cât și profesorii au avut nenumărate curiozităși legate de România. Nu știau mare lucru. Auziseră de Vlad Tepes, iar câțiva dascăli știau de Ceaușescu.

Nu a rămas doar cu experiența, ci și cu prieteni cu care ține legătura.

Și Andreea spune că experiența Statelor i-a schimbnat viața în bine. A venit cu altă mentalitate dar și cu alte scopuri. Ca și George, și ea a avut posibilitatea să își aleagă multe dintre materiile pe care să le studieze. Obligatorii au fost engleza, istoria Americii și sportul.

Alți 35 de elevi români se află acum în școli din mai multe state din SUA. Iar o nouă generaâie se pregătește să studieze un an în America.

Primul pas pentru elevii din clasele a IX-a , a X-a și a XI-a este să completeze un formular online până pe 16 octombrie și să cunoască foarte bine limba engleză.

Cei selectați trec în etapa semifinală și doar 35 din aceștia vor ajunge să cunoască sistemul american de învățământ.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Un an de liceu în SUA ...