Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Populară Chineză, în regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao, că taifunul Mangkhut, echivalentul unui uragan de categoria 5, a evoluat rapid în ultimele zile, atingând gradul 10 (pe o scară de la 1 la 10), având un diametru de aproximativ 900 km.

Potrivit MAE, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în perioada 16-17 septembrie 2018, în regiunile Hong Kong și Macao, sunt prognozate vânturi puternice, cu viteze cuprinse între 230 km/h – 285 km/h și daune în zonele afectate, întreruperea alimentării cu apă curentă și energie electrică pentru perioade de timp încă nedeterminate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Hong Kong: +85225233817, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României la Hong Kong: +85296137370.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://www.hko.gov.hk/wxinfo/currwx/tc_gis_e.htm (Centrul de Meteorologie din Hong Kong), hongkong.mae.rowww.hko.gov.hkwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îți poate salva viața!”.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îi atenționează cu privire la acest taifun și pe românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Socialistă Vietnam.

În conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în perioada 14-18 septembrie 2018, în regiunile din Nord-Centru-Nord din R.S. Vietnam, sunt prognozate vânturi puternice, cu viteze cuprinse între 176 km/h – 220 km/h și daune în zonele afectate, întreruperea alimentării cu apă curentă și energie electrică, pentru perioade de timp încă nedeterminate.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Socialistă Vietnam: +842438452014, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României la Hanoi: +841628509700.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet
http://www.nchmf.gov.vn/Web/en-US/104/102/11551/Default.aspx (Centrul Național de Prognoză Hidrometeorologică din Vietnam), http://hanoi.mae.rohttp://chinhphu.vn/portal/page/portal/Englishwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îți poate salva viața!”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/atentionare-de-calatorie-mae-china-regiunile-hong-kong-si-macao-conditii-meteorologice-severe-51137.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/atentionare-de-calatorie-mae-china-regiunile-hong-kong-si-macao-conditii-meteorologice-severe-51137-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv