Taifunul Mangkhut, care în acest moment generează rafale de vânt cu o viteză de până la 255 de kilometri la oră, se îndreaptă spre Filipine, autoritățile din acestă țară avertizând că puternica furtună tropicală va aduce cantități mari de precipitații și va produce inundații.

În 39 de provincii din Filipine au fost emise avertizări de furtună, iar traficul aerian și maritim a fost restricționat, informează postul BBC News.

Edgar Posadas, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Gestionare a Riscului de Dezastre, a declarat că aproximativ 5,2 milioane de persoane locuiesc în zonele despre care se cred că vor fi afectate de taifun.

Zeci de curse aeriene și internaționale au fost anulate până duminică, iar activitatea în școli și unele instituții guvernamentale a fost suspendată începând de vineri, informează agenția de știri Dpa.

Potrivit agenției filipineze de meteorologie, taifunul ar urma să ajungă sâmbătă dimineață pe uscat, în zona provinciilor Cagayan sau Isabela din nordul țării.

Peste 800.000 de persoane aflate în zonele de coastă cele mai vulnerabile au primit încă de joi ordine să se pregătească de evacuare, în condițiile în care se estimează că taifunul ar putea produce valuri cu o înălțime de până la 6 metri.

Numărul celor care au ascultat avertizările autorităților este însă unul redus. Posadas a transmis că până vineri dimineață doar 9.000 de persoane s-au mutat în centre de evacuare.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv