<!–

–>

Viespile canadiene apără cerul României

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Cei 135 de canadieni, militari, mecanici și piloți, împreună cu aparatele CF18  formează nucleul detașamentului de poliție. Canadienii dislocați pentru 4 luni în România provin de la o bază aeriană din Quebec.

Forțele Aeriene Regale Canadiene iau parte la această misiune, prin rotație cu alte națiuni aliate. Piloții canadieni  sunt la a patra misiune în România.

Supravegherea spațiului aerian este o misiune foarte importantă. În ultimele luni, piloții NATO de la baza Mihail Kogălniceanu au interceptat 20 de avioane ruseşti care zburau la limita spaţiului aerian al României.

CF 18 Hornet, aparat produs de gigantul american Boeing, este un avion multirol considerat printre cele mai bune interceptoare de mare viteză din lume, la ora actuală. Poate executa atât misiuni de vânătoare cât și atac la sol. Aeronavele canadiene ating viteze de peste 1800 de kilometri la oră și pot urca până la 15 km altitudine într-un singur minut. Armamentul de bord include 9 rachete sol aer, bombe și un tun rotativ cu o cadență de 6.ooo de proiectile pe minut.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Viespile canadiene apără cerul României ...