Guvernul a stabilit, joi, ca veniturile din drepturi de autor să fie incluse în categoria celor care se iau în considerare la stabilirea indemnizației pentru creșterea copiilor. Măsura a fost stabilită printr-o Ordonanță de urgență.

„Veniturile din drepturi de proprietate intelectuală (drepturi de autor – n.r.) au fost incluse de Guvern în categoria sumelor care se iau în considerare la stabilirea indemnizației pentru creșterea copiilor (ICC). În acest sens, Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Ministerul Muncii și Justiției Sociale (MMJS).

Sursa citată mai arată faptul că măsura era necesară pentru corelarea prevederilor actuale in Codul Fiscal cu cele din OUG 111/2010, astfel încât cuantumul indemnizației pentru creșterea copilului și dreptul la concediu al persoanelor care obțin venituri din drepturi de proprietate intelectuală să nu fie afectate.

„Sumele obținute din drepturi de proprietate intelectuală au fost scoase din categoria veniturilor din activități independente odată cu apariția OUG nr.18/23 martie 2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative care aduce modificări unor prevederi din Codul Fiscal, astfel că doar veniturile obținute până la 22 martie 2018, inclusiv, mai puteau fi luate în calcul la stabilirea cuantumului ICC pentru persoanele care obțineau astfel de câștiguri”, se arată în comunicatul MMJS.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/veniturile-din-drepturile-de-autor-vor-fi-luate-in-calcul-pentru-indemnizatia-de-crestere-a-copilului-51114.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/veniturile-din-drepturile-de-autor-vor-fi-luate-in-calcul-pentru-indemnizatia-de-crestere-a-copilului-51114-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv