<!–

–>

Ungaria contestă valabilitatea votului din P.E.

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În opinia oficialului maghiar, Budapesta este sancţionată pentru că a avut curajul să se opună făţiş fenomenului migraţiei ilegale.

“Considerăm că decizia Parlamentului European nu este altceva decât o răzbunare împotriva Ungariei. Această decizie de condamnare a fost luată pentru că Ungaria şi poporul ungar au convingerea că migraţia nu este necesară şi poate fi oprită”, susţine Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei.

În plus, ministrul ungar de Externe contestă valabilitatea votului şi deficienţe ale sistemului de procesare a abţinerilor, care nu au fost considerate ca voturi împotrivă. Votul din Parlamentul European are o mare încărcătură simbolică, în sensul în care relevă faptul că Viktor Orban a pierdut sprijinul unei bune părţi a aliaţilor săi conservatori.

“Cred că este un vot semnificativ din punct de vedere politic şi dă un semnal clar că o majoritate de două treimi din Parlamentul European, care cuprinde şi o parte din tabăra conservatorilor lui Orban, a votat în favoarea acestui raport”, a declarat Janis Emmanouilidis, analist politic.

Pentru a se ajunge la suspendarea efectivă a dreptului de vot în Consiliul European, calea este încă lungă, iar Ungaria se bazează pe aliaţii polonezi, aflaţi în aceeaşi situaţie, care sunt gata să blocheze cu veto încercarea de a activa articolul 7.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-189.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-189-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Ungaria contestă valabilitatea votului din P.E. ...