<!–

–>

Parapanta, un mod de viață la înălțime

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Anca a descoperit parapanta din întâmplare atunci când prietenii au invitat-o la un zbor în tandem.  Deşi recunoaşte că n-a fost dragoste la prima vedere, şi-a dorit să înveţe să zboare singură. A făcut şcoala de parapantă pe dealurile din jurul oraşului Alba Iulia şi, după aproape un an, a obţinut licenţa care îi permite să plutească singură printre nori.

Cu zborul prins adânc de suflet, Anca a început să participe şi la concursuri alături de alţi împătimiţi ai parapantei. Recunoaşte că are emoţii la fiecare decolare şi uneori şi în zbor, însă teama o face să fie prezentă şi implicată în fiecare moment pe care îl străbate pe cer.

Zborul cu parapanta le-a schimbat multora viaţa, fiind un sport care, spun ei, te învaţă să-ţi gestionezi teama şi să iei deciziile potrivite fără să greşeşti. Parapanta este un sport destul de costisitor. Chiar dacă rămâne doar la stadiul de petrecere a timpului liber, tot e nevoie de câteva sute de euro pentru 30 de minute de plutire. Preţul unui echipament de zbor la mâna a doua variază între 1000 şi 5000 de euro, iar costurile cresc dacă vrei să faci performanţă.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Parapanta, un mod de viață la înălțime ...