<!–

–>

Vizita Comisiei de la Veneția

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Prima întrevedere a delegaţiei Comisiei de la Veneţia se desfășoară de la ora 08.00 cu ministrul Tudorel Toader, la sediul Ministerului de Justiţie.

De la ora 09.30, delegaţia se va întâlni cu parlamentarii din comisia specială pentru legile justiţiei, condusă de Florin Iordache.

De la ora 12.00, delegaţia Comisiei de la Veneţia va fi primită de către preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după care se va întâlni cu reprezentanţii CSM.

Vineri, delegaţia Comisiei de la Veneţia are programate întrevederi cu Bogdan Licu, adjuncutul procurorului general, cu reprezentanţii DNA şi DIICOT şi cu preşedintele instanţei supreme, Cristina Tarcea.

La începutul lunii iulie, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a făcut apel la autorităţile din România să aştepte opinia Comisiei de la Veneţia înainte de a face alţi paşi pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. El a avertizat că aceste reforme riscă să încalce obligaţiile internaţionale ale României, în special pe cele impuse de Convenţia penală privind corupţia, identificate în recentul raport GRECO.

Potrivit lui, Consiliul Europei va continua să urmărească cu atenţie desfăşurarea evenimentelor din România şi este pregătit să asigure expertiză, dacă este nevoie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-179.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-179-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Vizita Comisiei de la Veneția ...