<!–

–>

Indemnizațiile pentru mame vor fi corectate

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Artişti, jurnalişti, arhitecţi şi alţi profesionişti deveniţi părinţi de curând s-au revoltat când au constatat că drepturile de autor nu mai contau la indemnizaţia pentru creşterea copilului.

Şi asta, încă din 22 martie.

Atunci a fost modificat Codul Fiscal, iar drepturile de proprietate intelectuală au fost scoase din categoria veniturilor independente şi trecute în alt articol.

Dar ordonanţa privind indemnizaţia pentru creşterea copilului nu fusese modificată.

Actriţa Ana Covalciuc a aflat la ghişeu că va primi doar jumătate din suma la care se aştepta pentru a-şi creşte fetiţa.

Proaspăta mămică a fost plătită doar pe drepturi de autor.

Guvernul a dat acum o ordonanţă de urgenţă ca să armonizeze prevederile Codului Fiscal cu cele privind indemnizaţia pentru creşterea copilului.

Vor fi plătite şi compensaţii.

Odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei, părinţii trebuie să depună în 60 de zile dovezile privind câştigurile din drepturi de autor obţinute după 22 martie.

Apoi, după alte 60 de zile se va face recalcularea. Până la finalul anului vor fi achitate şI diferenţele de bani, dacă indemnizaţia primită până acum nu a inclus şI drepturi de autor.

În 30 de zile de la intrarea în vigoare a noii ordonanţe de urgenţă, Ministerul Muncii trebuie să elaboreze o hotărâre pentru normele de aplicare.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Indemnizațiile pentru mame vor fi corectate ...