<!–

–>

Decizie crucială la Strasbourg

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În timp ce artiștii se plâng că gigantii web-ului îi lasă fără bani, marii jucători din domeniu spun că legislația propusă de Uniunea Europeană va însemna sfârșitul internetului.

Aceasta este a doua încercare de vot, după ce inițiativa a fost respinsă în luna iulie.

Reglementarea în domeniul drepturilor de autor în mediul online este susținută, previzibil, de organizațiile de artiști și creatori, dar și de marile agenții de presă. Toți acești creatori de conținut acuză internetul că îi deposedează de veniturile care li se cuvin.

De cealaltă parte a baricadei, reprezentanții marilor jucători din online spun că dacă proiectul legislativ va fi votat internetul se va transforma dintr-un mediu deschis într-o unealtă de control și supraveghere automată.

Comisia Europeană minimizează efectele legislației pe care o susține.

Principalele publicații poloneze tipărite au lăsat prima pagină complet albă în edițiile lor de astăzi, dorind prin gestul lor simbolic să atragă atenția asupra faptului că presa scrisă riscă să piardă și mai mult teren în fața internetului dacă respectiva directivă va fi din nou respinsă în urma lobby-lui intens al companiilor din sectorul tehnologiei informației, cum s-a întâmplat în luna iulie.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-157.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-157-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Decizie crucială la Strasbourg ...