Papa Francisc i-a convocat pe preşedinţii Conferinţelor Episcopale din întreaga lume pentru a discuta despre prevenirea abuzurilor împotriva minorilor, informează Sfântul Scaun, citat de EFE și preluat de Agerpres. Întâlnirea va avea loc anul viitor, între 21 şi 24 februarie, la Vatican.

Papa Francisc

<!–

–>

“Sfântul Părinte, după ce a ascultat Consiliul Cardinalilor, a convocat o reuniune cu preşedinţii Conferinţelor Episcopale din întreaga lume pentru a vorbi despre prevenirea abuzurilor împotriva minorilor şi adulţilor vulnerabili”, a informat directoarea adjunctă a biroului de presă al Vaticanului, Paloma G. Ovejero.

Papa Francisc va primi joi mai mulţi episcopi din SUA, în urma scandalului privind abuzurile sexuale care au zguduit Biserica Catolică.

Curtea Supremă a statului Pennsylvania a strâns într-un raport date despre 300 de cazuri de “sacerdoţi prădători” sexuali din 6 dioceze. Cel puțin 1.000 de copii le-au căzut victime.

Un juriu popular a decis să facă publice numele a câtorva zeci dintre aceşti reprezentanţi ai Bisericii Catolice, în condițiile în care aproape toate cazurile sunt prescrise şi nu pot fi urmărite penal.

Conferinţa Episcopilor este un instrument care înlesnește cooperarea între episcopii unui teritoriu, în unitate cu Episcopul Romei.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/picture-9_75389000.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/picture-9_75389000-300x300.pngrootstireaActualitate/Esential
Papa Francisc i-a convocat pe preşedinţii Conferinţelor Episcopale din întreaga lume pentru a discuta despre prevenirea abuzurilor împotriva minorilor, informează Sfântul Scaun, citat de EFE și preluat de Agerpres. Întâlnirea va avea loc anul viitor, între 21 şi 24 februarie, la Vatican. ...