Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rostește miercuri discursul anual despre „Starea Uniunii”. Discursul din acest an intervine în perspectiva scrutinului europarlamentar din 2019 și a dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, după ieșirea Marii Britanii, programată în martie 2019.

<!–

–>

Discursul lui jean-Clade Juncker

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Juncker prezintă viitoarele măsuri concrete în sensul construirii unei Uniuni Europene “mai coezive, mai puternice și mai democratice”, după lansarea acestei teme în discursul din 2017.

Discursul este transmis în direct la TVR 1,  după care va fi comentat de Ema Zeicescu alături de realizatorul emisiunii “Ultima ediţie”, Claudiu Lucaci.

___________________________

Jean-Claude Juncker a  spus în discursul său că Europa a depășit criza economică.

Oficialul CE a arătat  că în UE au fost create peste 12 milioane de locuri de muncă, din 2014, când a devenit el președinte, până în prezent.

Cu privire la investițiile generate de Planul Junker, oficialul a spus că sunt de aproape 350 de miliarde de dolari publice și private, fiind estimate să se apropie de 400 de miliarde de euro.

Junker a menționat că UE are acorduri comerciale cu alte 70 de țări, reprezentând 70% din PIB-ul mondial.

Declarații ale lui Jean-Claude Juncker:

De fiecare dată când Europa vorbește cu o singură voce nu este nicio surpriză. Europa trebuie să vorbească ca un singur om.

Seceta din acestă vară ne-a reamintit cu brutalitate importanța de a asigura siguranța generațiilor viitoare

Putem să nu vedem pericolul climatic, dar noi – UE – trebuie să privim spre viitor.

Provocările se multiplică în fiecare zi.

Dacă ne uităm în jurul nostru, în Siria- este o cauză care trebuie să ne preocupe pe toți.

Lumea de azi are nevoie de o Europa puternică și unită.

Trebuie să devenim un actor global, suntem un plătitor global, dar trebuie să fim și un jucător global.

Nu vom militariza UE.  Ce vrem – este sa fim mai responsabili și mai independenți.

Suveranitatea europeană se naște din suveranitatea națională. Această convingere că uniți suntem mai puternici este fundamentul pe care este constituită UE.

Europa trebuie să rămână un continent tolerant. Europa nu va umili pe nimeni niciodată. Nu se va închide în sine va rămâne deschisă, pentru că planeta aparține tuturor.

UE este prea mică ca să se poată diviza.

Schimbarea orei trebuie anulată.

Comisia propune azi noi reguli pentru a interzice și elimina propaganda teroristă. Propune și măsuri pentru combaterea transfrontalieră a spălării banilor.

Solicit președinției austriece să facă pași consistenți pentru o reformă echilibrată a combaterii imigrației. Soluțiile ad-hoc nu sunt suficiente. Avem nevoie de mai multă solidaritate și de mai multă eficiență.

Venim cu o măsură pentru protejarea coastelor europene, numărul polițiștilor de la frontiere să fie majorat până în 2020.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-163.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-163-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, rostește miercuri discursul anual despre „Starea Uniunii'. Discursul din acest an intervine în perspectiva scrutinului europarlamentar din 2019 și a dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, după ieșirea Marii Britanii, programată în martie 2019. ...