<!–

–>

Românii care nu există în acte

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Cartierul Câlnic, Reşiţa. Peste 200 de localnici trăiesc o dramă de peste 28 de ani: nu pot să își facă buletine și nici acte de proprietate pentru casele pe care le au.

Singura lor soluţie e să-şi facă acte de identitate pe alte adrese, iar pentru asta apelează la rude sau prieteni care locuiesc la oraş.

Totul a început în anii `50, în timpul industrializării forțate. Atunci, autoritățile aveau nevoie de muncitori pentru uzinele Reșița și i-au încurajat pe oamenii veniți din toate colțurile țării să ridice case pe un fost islaz.

Dar, după `90, localnicii nu au obținut titlurile de proprietate pentru că terenurile au rămas ale statului.

Reprezentanții primăriei spun că nu pot face investiții pentru că imobilele nu au proprietari. Așa că singura soluție este să-i ajute pe oameni să ridice case noi.

La nivel național, sunt peste 200.000 de persoane care și-au construit case pe terenuri care nu le aparțin.

Reprezentanții societății civile și parlamentarii au pregătit o lege care să rezolve problema locuirii informale.

Terenurile statului ar urma să fie date în concesiune deținătorilor de imobile care se dovedesc de bună credință. Legea va fi dezbătută în toamnă ce către parlamentari.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-171.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-171-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Românii care nu există în acte ...