Theresa May despre cazul Skripal

<!–

–>

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat anterior că suspecții în cazul Skripal nu sunt agenţi ai serviciului militar de informaţii, aşa cum susţin autorităţile britanice, ci sunt civili.

“Aceşti bărbaţi sunt ofiţeri ai serviciului secret al armatei ruse  – GRU… Guvernul (britanic) a scos la iveală rolul GRU – agenţii şi metodele sale – iar această poziţie este susţinută de aliaţii noştri internaţionali”, a declarat purtătorul de cuvânt al Theresei May, James Slack, în faţa jurnaliştilor.

“I-am cerut în repetate rânduri Rusiei să răspundă cu privire la ceea ce s-a întâmplat la Salibury în mai şi ei au replicat cu frustrare şi minciuni. Nu văd nimic care să dea de înţeles că ceva s-a schimbat”, a adăugat el.

Conform Londrei, atacul a fost comis de doi “ofiţeri” ai GRU, identificaţi de poliţia britanică drept cetăţenii ruşi Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov, două nume despre care poliţia crede totuşi că sunt nume de împrumut. Ei fac obiectul unui mandat de arestare emis de autorităţile britanice.

Încă de la început, Marea Britanie acuză Moscova că se află la originea acestui atac care a declanşat o gravă criză diplomatică între Kremlin şi Occident.

rootstireaActualitate/Esential
...