Magdalena Șerban, femeia acuzată că a împins două fete în fața metroului dintre care una a murit, a fost audiată miercuri de către magistrații Tribunalului București, unde a spus că a comis aceste gesturi pentru că a avut gânduri negre, însă regretă faptele.

„În luna decembrie am fost concediată de la Carrefour și mediul meu de trai s-a redus. În zilele în care s-au întâmplat accidentele am căzut moral, îmi căutam de serviciu. Am căutat serviciu la chioșcurile de la metrou în ziua aceea. Am avut o amețeală și am avut o gândire negativă. Vreau să se ia în considerare boala mea, am fost internată și în Spania. În decembrie 2017 m-am simțit foarte rău, pentru că eram nefolositoare. Am avut gânduri negre și de aceea s-au intamplat aceste accidente. Regret faptele comise. Nu este caracteristic pentre mine. Am lucrat în comerț și mereu am fost în slujba indivizilor, atat în Spania, cât și în Romania”, a spus Magdalena Șerban, în fața magistraților Tribunalului București.

Femeia le-a mai spus judecătorilor că prima fată pe care a împins-o în fața metroului, dar care a reușit să se salveze la timp, semăna cu o tânără la care a mers în Spania.

„Mi-au venit gânduri negre, să o împing pe podeaua dintre stații. Pe prima fată am văzut-o prima dată cand aștepta metroul. Nu cunosc stațiile de metrou. Am împins-o o dată după care m-a împins și ea, apoi am împins-o și eu ca să nu cad pe podea. A opus rezistență. A venit metroul și am plecat, am ieșit afară, am mâncat și am cautat iar de serviciu pe la magazine și am întrebat daca au nevoie de vânzător, nu am găsit și m-am întors la metrou”, a mărturisit Magdalena Șerban.

În privința celei de-a doua fete împinse, care a murit în urma impactului cu trenul, Magdalena Șerban spune că nu a încercat deloc să o ajute.

„Pe peron, mă uitam la mai multe persoane și vedeam negru în jurul meu, la fiecare, ce face. Pe o fată care a venit mult spre mine în fața mea am împins-o fără să-mi dau seama. A căzut pe șine și nu se putea ridica de acolo pentru că era înălțimea mare. Doar un bărbat ar fi putut să o scoată de acolo. Când era cazută, striga ca pot să-i iau geanta, moment în care eu am dat cu piciorul în geantă. Fata era cu mâinile întinse, iar geanta era în una din mâinile ei. Nu am încercat să o ajut și nu am văzut lovitura dată de metrou pentru că am plecat. (…) Toate persoanele care erau acolo au văzut că era cineva pe șine, dar nu a sărit nimeni pentru că venea metroul. Am plecat de acolo și am auzit țipete, dar eu eram deja pe scările rulante. Apoi am plecat să-mi cumpar pantaloni și de acolo m-a luat Poliția. Am stat două ore să-mi cumpăr pantaloni. Nu m-am întrebat ce a pățit persoana pe care am împins-o pe șină, pe mine mă interesa să-mi gasesc pantaloni mai ieftin. Regret faptele comise. (…) A doua fată nu a opus rezistență pentru că era mai slăbuță. Nu m-am gândit să le imping pe fete le fel. Nu m-am gândit la așa ceva. Nu știu de ce nu a opus rezistență a doua fată, poate era și mai neatentă”, arată femeia.

Judecătorii au audiat-o și pe Alexandra Anne-Mary Costache, fata care a reușit să se salveze. Aceasta a spus că, în acele momente, nimeni nu i-a sărit în ajutor. De asemenea, tânăra cere daune 50.000 de euro.

„M-am gândit că o să mor când a încercat să mă împingă a doua oară. Am avut un reflex de a mă răsuci. Am auzit mai mulți oameni care strigau și veneau spre mine. Repeta într-una că i-am luat banii. Ea continua să spună asta și arăta spre buzunarul ei. Atunci m-am uitat bine la ea și am văzut că era foarte calmă si foarte hotărâtă. Am fugit să prind metroul pentru că îmi era foarte frică. Ea a rămas pe peron. M-am uitat în jur, două persoane care au vazut momentul discutat despre acest moment. Nimeni nu a avut nicio reacție, de parcă nu s-a întamplat nimic. Am izbucnit în plâns, dar nimeni nu mă băga în seamă. Am ajuns la cabinetul denstistului. M-am mai calmat și a venit tatăl meu. A venit tata și a sunat imediat la 112. Foarte dezamăgit mi-a zis că poliția ne pune pe noi să cercetăm la Costin Georgian să vedem ce s-a întâmplat. Am fost acolo, de unde am fost trimis la Unirii”, a spus Alexandra Anne-Mary Costache.

Mai departe, fata a spus că a așteptat vreme de câteva ore până polițiștii au găsit imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul.

„Când am ajuns la Unirii un domn polițist ne-a întrebat ce s-a întâmplat și ne-a rugat să mai așteptam că mai avea un ca inainte de furt de geanta. Am așteptat un timp destul de lung, vreo două ore. La un moment dat polițistul ne-a invitat înăuntru și a căutat înregistrarea de la Costin Georgian. A durat mult pentru multe camere nu mergeau. A găsit o înregistrare în care s-a văzut clar ceea ce s-a întamplat. Înainte să văd înregistrarea nu mi-am imaginat ca e atat de rău și că m-a împins cu atâta hotărâre și am avut atac de panică. Un șef de la poliție mi-a zis apoi că nu e atat de grav și probabil nu o să fie încadrată la tentativa de omor”, a mai declarat fata.

Magdalena Șerban, femeia acuzată că a ucis o tânără aruncând-o în fața metroului la finalul lui 2017, a fost trimisă în judecată în urmă cu câteva luni, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pentru infracțiunile de omor calificat și tentativă de omor.

Magdalena Șerban a fost arestată preventiv la finele anului 2017, pentru că a împins două tinere în fața metroului, una dintre acestea decedând în urma impactului cu trenul, cealaltă reușind să se salveze la timp. Femeia a fost supusă unei expertize psihiatrice, care s-a încheiat în luna februarie 2018. Expertiza psihiatrică efectuată Magdalenei Șerban a dovedit că aceasta poate răspunde penal, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/crima-de-la-metrou-magdalena-serban-mi-au-venit-ganduri-negre-am-impins-fata-si-am-mers-sa-mananc-51097.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/crima-de-la-metrou-magdalena-serban-mi-au-venit-ganduri-negre-am-impins-fata-si-am-mers-sa-mananc-51097-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv