Pe 3 august, preşedintele Klaus Iohannis a transmis la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile sale.

Rolul constituțional și specificul atribuțiilor prim-ministrului presupun ca acesta să își exercite atribuțiile permanent și neîntrerupt oriunde s-ar afla, inclusiv în vacanță”, sublinia Klaus Iohannis în sesizare.

CCR a stabilit atunci că va primi punctele de vedere ale părților până pe 14 august, la o zi după ce ar înceta preluarea atribuțiilor. Viorica Dăncilă a fost în concediu cu începere din 6 august.

Potrivit lui Klaus Iohannis, responsabilitatea desemnării unui interimar în fruntea guvernului îi revine lui, nu premierului.

rootstireaActualitate/Esential
Pe 3 august, preşedintele Klaus Iohannis a transmis la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuţiile...