Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că relațiile dintre Moscova și Beijing se bazează pe încredere în domenii variind de la politică până la securitate și apărare, în cadrul unei întrevederi cu omologul său chinez Xi Jinping, în marja forumului economic, care și-a început marți lucrările la Vladivostok (Extremul Orient rus), informează Reuters și RIA Novosti.

”Știu că acordați personal o atenție deosebită dezvoltării relațiilor ruso-chineze. Suntem în contact permanent cu dumneavoastră. Sunt bucuros să vă pot primi în Rusia”, i-a spus Putin lui Xi Jinping în debutul întâlnirii lor.

În acest context, președintele rus a menționat că volumul schimburilor comerciale dintre Rusia și China ar putea ajunge la 100 de miliarde de dolari în acest an. ”Creșterea este de peste 30% pe an”, a spus el.

La rândul său, președintele chinez a confirmat că Beijingul și Moscova se află în contact constant. ”Sunt dispus și astăzi și pe viitor la un schimb de opinii și să fim în strânsă coordonare”, a spus Xi Jinping, care participă pentru prima oară la Forumul economic din Vladivostok.

Întrevederea dintre președinții rus și chinez coincide cu începerea, marți, a celor mai ample manevre organizate de Rusia după prăbușirea URSS, la care participă de asemenea China și Mongolia.

Exercițiile – denumite ”Vostok-2018” (”Est-2018”) – se desfășoară în Siberia orientală și în Extremul Orient rus.

Având în vedere că cei doi șefi de stat sunt prezenți la Forumul economic din Vladivostok, se așteaptă ca ei să asiste la una din etapele manevrelor ”Vostok-2018”. Armata rusă participă la aceste aplicații cu 300.000 de soldați, 36.000 de vehicule militare, 1.000 de avioane și 80 de nave. Contingentul trimis de China și Mongolia este mai modest.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/vladimir-putin-relatiile-dintre-rusia-si-china-in-domeniul-apararii-sunt-bazate-pe-incredere-51077.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/vladimir-putin-relatiile-dintre-rusia-si-china-in-domeniul-apararii-sunt-bazate-pe-incredere-51077-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv