Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a participat, luni, la baza de la Deveselu, alături de Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, la comemorarea victimelor atentatului de la 11 septembrie 2001, de la New York.

„În urmă cu 17 ani, Alianța Nord-Atlantică a activat pentru prima dată în istoria ei Articolul 5, iar noi, deși nu eram țară membră NATO, ne-am alăturat partenerilor noștri în efortul comun de a lupta cu terorismul. Dacă teroriștii au considerat că pot să lovească în fundamentele democrației, ei bine, nu au reușit, ba din contră, au reușit să ne determine să fim mai uniți, mai puternici, mai solidari și să arătăm că împreună suntem cu adevărat o forță, lucru pe care îl demonstrăm și astăzi, alături de partenerul nostru, de această dată ca țară membră NATO”, a declarat Mihai Fifor, marți, la Deveselu.

Acesta a mai adăugat faptul că România a pierdut 29 de militari în lupta cu terorismul.

„Vom continua să rămânem alături de partenerii noștri în teatrele de război. România este și rămâne un partener de nădejde pentru Statele Unite ale Americii și ne dorim să ne continuăm acest parteneriat. Romînia a plătit la rândul ei o jertfă în bătăia cu terorismul, vă reamintesc că 29 de militari români au căzut la datorie, luptând alături de partenerii ei. Nu cred că putea fi ales un loc mai bun decât cel de la Deveselu, unde împreună cu partenerii noștri americani arătăm lumii că suntem determinați să asigurăm o apărare foarte bună aici pe flancul estic al Alianței. Scutul de la Deveseulu are o facilitate pur defensivă, și subliniez acest lucru”, a mai precizat Mihai Fifor.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/victimele-atentatelor-din-9-11-comemorate-in-romania-la-deveselu-51076.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/victimele-atentatelor-din-9-11-comemorate-in-romania-la-deveselu-51076-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv