Organizația militară occidentală NATO a avertizat marți că Rusia se pregătește pentru un “conflict la scară largă”, relatează dpa.

În Rusia are loc săptămâna aceasta un exercițiu militar de amploare, anunțat drept cel mai mare de după războiul rece. Manevrele militare se desfășoară în estul țării și implică peste 300.000 de militari, inclusiv din China și Mongolia.

Aceste manevre “demonstrează că Rusia se concentrează pe exersarea unui conflict la scară largă”, a afirmat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a NATO Oana Lungescu. Ele “corespund unui model pe care l-am observat de ceva vreme: o Rusie mai agresivă, care își majorează semnificativ bugetul apărării și prezența militară”.

“De-a lungul ultimilor ani, am remarcat o semnificativă consolidare a prezenței militare a Rusiei, inclusiv în regiunile Mării Baltice și Mării Negre, precum și a Mediteranei”, se adaugă în comunicat. “Mai mult, Rusia a arătat că este dispusă să folosească forța militară împotriva vecinilor ei, de exemplu Ucraina și Georgia”, notează comunicatul NATO. 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/rusia-se-pregateste-pentru-un-conflict-la-scara-larga-avertizeaza-nato-51081.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/rusia-se-pregateste-pentru-un-conflict-la-scara-larga-avertizeaza-nato-51081-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv