<!–

–>

Redefinirea familiei, controverse

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Comunitatea LGBT consideră că demersul inițiatorilor nu urmărește decât să-i stigmatizeze pe membrii acesteia. Ei spun că se vor adresa Curții Constituționale, mai ales că, în vară, judecătorii au recunoscut dreptul de ședere în România pentru persoane de acelaşi sex căsătorite, la scurt timp după ce și Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a luat aceeaşi hotărâre.

Sociologii spun că această modificare va afecta și familiile monoparentale ori familiile extinse, în care bunicii au grijă de copii.

Mircea Kivu, sociolog: “Scoate în afara definiţiei o serie de familii care nu sunt întemeiate pe o căsătorie. Mă refer mai ales la familiile monoparentale. Restrânge dreptul unor categorii sociale de a constitui o familie.”

Biserica Ortodoxă Română susține că vor fi eliminate confuziile, așa încât căsătoria va exista doar între un bărbat și o femeie.

Constantin Sturzu, consilier cultural al Arhiepiscopiei Iașilor: “Nu are nicio legătură cu familiile monoparentale. Se securizează doar ceea ce prevede Codul Civil actual. Se va introduce în Constituție, și anume că uniunea dintre un bărbat și o femeie se poate numi căsătorie.”

Acum, în Constituție scrie că familia este bazată pe căsătoria liber consimțită între soți.

Anul acesta se împlinesc 17 ani de când România a dezincriminat homosexualitatea. A fost una din ultimele țări din Europa care a renunțat la această măsură.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Redefinirea familiei, controverse ...