<!–

–>

Noi focare de pestă porcină

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Acest bărbat a avut un porc, însă l-a sacrificat în urmă cu câteva zile. Din acest motiv nici nu a vrut să audă de autorități. Cu greu a fost convins să-i primească pe medicii care au vrut să-i dezinfecteze gospodăria.

Pe o altă uliță, o localnică a încercat să-i mintă pe medicii veterinari spunând că nu mai are niciun porc.

Surpriză, însă. În ogradă, autoriățile au găsit un porc pe care l-au asomat.  În comuna Tudor Vladimirescu trebuie uciși 223 de porci.

Mulți dintre săteni au aflat că astăzi încep sacrificările, așa că și-au închis animalele în coteț și au plecat de acasă. Medicii santiar-veterinari pormit că vor reveni în localitate și mâine.

În județul Galați sunt 10 focare de pestă porcină.

Și în județul Brăila au mai fost confirmate două focare, la Scărlătești și Galbenu. După ce mai mulți porci din gospodăria unei localnice au murit săptămâna trecută, autoritățile sanitar veterinare au sacrificat 21 de porci din respectiva fermă. Animalele au fost îngropate, iar ferma dezinfectantă. Și cam atât.

La intrarea în fermă nu există nici bariera de protecție, nici vreun afiș care să informeze că acolo este focar de pestă porcină. Nici în sat nu se vede vreo înștiințare oficială despre virus. Mai mult, un drum județean trece chiar prin poarta fermei, unde nu există niciun covor dezinfectant. Abia astăzi, la 5 zile după confirmarea pestei porcine, autoritățile vor lua măsurile prevăzute de lege.

În comuna Galbenu sunt peste 1500 de porci, iar în Zamfirești peste 300.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Noi focare de pestă porcină ...