<!–

–>

Corigenți la masa caldă

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

În Arad, singura școală din municipiu cuprinsă în programul pilot “O masă caldă pentru elevi” este Ilarion Felea, unde învață mulți copii din familii sărace.

Anul trecut, circa 400 de preșcolari și elevi au primit aici gratuit o mâncare caldă, în fiecare zi de școală. Iar efectele s-au văzut.

Acum, cantina, în care primăria a investit aproape 70 de mii de euro, pentru ca cei mici să aibă un spațiu unde să poată lua masa în mod civilizat, este pustie.

Masa caldă a costat, anul trecut, 7 lei pentru fiecare copil, bani asigurați de guvern. Restul cheltuielilor, pentru personalul din bucătărie și pentru întreținerea cantinei, sunt acoperite de primărie.

În așteptarea răspunsului sunt și autoritățile din Bihor. La Şcoala generală „Floare de Colţ” din comuna Sânmartin, peste o mie de copii au beneficiat, cel puțin anul trecut, de o masă caldă.

Acum, primesc o gustare compusă dintr-un sandwich şi un măr.

Programul a fost lansat în urmă cu 3 ani, în regim pilot, prin ordonanță de urgență.

Datele Ministerul Educației arată că abandonul școlar a scăzut de la 6,1 procente la 1,3. Și anul acesta, când va fi relansat, programul va fi tot unul pilot, fiind aplicat doar în 50 de școli.

Costurile pentru fiecare copil vor fi însă de 10 lei, din cauza scumpirilor.

rootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Corigenți la masa caldă ...