Baza militară de la Deveselu / FOTO: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

<!–

–>

Drapelul SUA a fost arborat în bernă.

Ambasadorul Hans Klemm a spus că ce a urmat atacurilor a demonstrat că acest gen de acţiuni agresive “nu pot distruge fundaţia Americii şi a aliaţilor săi”, transmite Agerpres.

El a a amintit de implicarea trupelor române înainte ca România să devină ţară NATO, în misiunile din Afganistan şi Irak, după 11 septembrie 2001. Diplomatul a descris Parteneriatul România-SUA drept unul din “punctele forte” ale ţării sale şi ale Tratatului Organizaţiei Alianţei Nord-Atlantice.

La rândul său, ministrul Mihai Fifor a descris atacurile de la 11 septembrie drept unele “împotriva democraţiei şi libertăţii”.

“Un atac asupra unui prieten este un atac asupra noastră, a tuturor”, a punctat el. Fifor a mai spus că “11 septembrie a arătat cât de puternici putem fi împreună” şi a amintit că 4 români au murit în atentate. “În acea dimineaţă, noi, ca români, am fost atacaţi”, a mai spus ministrul Apărării.

Totodată, el a vorbit şi despre sistemul antirachetă, în contextul Parteneriatului Strategic.

“Sistemul de apărare din spatele nostru este unul din exemplele acestui parteneriat”, a spus Fifor.

Mihai Fifor a subliniat solidaritatea poporului român cu cel american. “Ştiu că românii din lume vă menţionează în rugăciunile lor. Împreună suntem mai puternici”, a spus el.

Ministrul Fifor şi ambasadorul SUA au sosit la baza militară cu un elicopter Puma. Cei doi au fost primiţi cu onor şi au avut prima dată o discuţie în partea română a facilităţii militare.

ACTUALIZARE 10.07 Ministrul Apărării, Mihai Fifor, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, efectuează marţi o vizită la baza militară Deveselu. Cei doi oficiali se află într-o “vizită de familiarizare” la Unitatea de Sprijin Naval de la Deveselu, situată în cadrul Bazei Militare Române 99, transmite Agerpres.

Fifor şi Klemm au sosit la Deveselu cu un elicopter militar.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, declara că baza de la Deveselu este “perfect operaţională”.

“Vă pot spune cu toată certitudinea că baza militară de la Deveselu este perfect operaţională, este o bază element cheie pentru apărarea acestui flanc al Alianţei Nord-Atlantice. Suntem perfect operaţionali în momentul de faţă (…) De altfel, toate dotările pe care Armata Română le are cu partenerul său strategic sunt perfect operaţionale şi eu spun că prin tot ce facem de când Guvernul României alocă 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei arătăm că dorim să punem în aplicare cele 8 programe majore de înzestrare a Armatei, astfel încât să creştem capabilitatea şi forţa de reacţie a Armatei Române ca partener al unei Alianţe extrem de solide”, sublinia Fifor la acea dată.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu a fost inaugurat în mai 2016, în prezenţa secretarului general al NATO, a reprezentanţilor Departamentului american al Apărării, ai Departamentului de Stat al SUA, ai NATO, ai Forţelor Navale SUA dislocate în Europa.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-143.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-143-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
...