Baza militară de la Deveselu / FOTO: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

<!–

–>

Fifor şi Klemm au sosit la Deveselu cu un elicopter militar.

La sfârşitul lunii aprilie, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, declara că baza de la Deveselu este “perfect operaţională”.

“Vă pot spune cu toată certitudinea că baza militară de la Deveselu este perfect operaţională, este o bază element cheie pentru apărarea acestui flanc al Alianţei Nord-Atlantice. Suntem perfect operaţionali în momentul de faţă (…) De altfel, toate dotările pe care Armata Română le are cu partenerul său strategic sunt perfect operaţionale şi eu spun că prin tot ce facem de când Guvernul României alocă 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei arătăm că dorim să punem în aplicare cele 8 programe majore de înzestrare a Armatei, astfel încât să creştem capabilitatea şi forţa de reacţie a Armatei Române ca partener al unei Alianţe extrem de solide”, sublinia Fifor la acea dată.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu a fost inaugurat în mai 2016, în prezenţa secretarului general al NATO, a reprezentanţilor Departamentului american al Apărării, ai Departamentului de Stat al SUA, ai NATO, ai Forţelor Navale SUA dislocate în Europa.

rootstireaActualitate/Esential
...