<!–

–>

Investitorii dau în judecată Volkswagen

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

<!–

SLIDESHOW FOTOGRAFII

–>

Acționarii care au dat în judecată compania acuză Volkswagen de înșelătorie. Ei spun că, dacă ar fi știut de problemele cu motoarele poluante, și-ar fi vândut mai devreme acțiunile sau nu ar mai fi cumpărat acțiuni.

Andreas Tilp,  avocatul acuzării: “Volkswagen anunţase că pune la punct motoare diesel revoluţionare, nepoluante. În 2008, deja ştiau că nu le pot face. Ar fi trebuit să informeze piaţa. Dar nu au făcut-o. Au recurs la fraude.”

Volkswagen a suferit pierderi uriaşe dupa izbucnirea scandalului Dieselegate, acum 3 ani, când Agenția americană pentru protecția mediului a dezvăluit că o parte din motoarele Diesele nu respectă normele de poluare.

În condiții normale de exploatare, nivelul noxelor era de 35 de ori mai mare decât limita admisă. Volkswagen face obiectul unor anchete în toată lumea: până acum a plătit amenzi de 28 de miliarde de euro. Iar acțiunile s-au prăbușit.

Investitorii cer acum în instanță despăgubiri pentru că prețul acțiunilor a scăzut cu aproape 40 de procente, imediat după ce a început “Dieselgate”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-133.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-133-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
<!-- --> Investitorii dau în judecată Volkswagen ...