Steagul prințesei Sissi, împărăteasă a Austriei și regină a Ungariei, a fost expus, luni, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj-Napoca, piesa datând din anul 1900.

Potrivit unui comunicat al MNIT transmis, luni, steagul prințesei Sissi a fost prezentat cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la moartea acesteia.

”Luni se împlinesc 120 de ani de la moartea Elisabetei de Wittelsbach (1837-1898), numită și prințesa Sissi, împărăteasă a Austriei (soția împăratului Franz Joseph I) și regină a Ungariei, în urma asasinării ei de către un anarhist italian, la Geneva. Cu această ocazie, MNIT prezintă în această lună o piesă muzeală de excepție, de mare valoare artistică și istorică, Steagul Elisabeta, confecționat la comanda Societății Carpatine Ardelene din Cluj, în anul 1900. Steagul a fost terminat în vara anului 1900, dar expunerea sa publică a avut loc doar în 12 octombrie 1902. Acesta ilustrează cultul dedicat împărătesei Elisabeta de către maghiarii din Cluj, după 1898, anul morții acesteia”, se arată în comunicat. 

Reprezentanții muzeului clujean au precizat că steagul prințesei Sissi a fost confecționat din mătase groasă, de culoare albă, și avea ambele laturi presărate cu motive decorative tipice broderiei domnești maghiare.

 

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-obiect-care-i-a-apartinut-printesei-sissi-a-fost-expus-la-muzeul-national-de-istorie-a-transilvaniei-51070.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/un-obiect-care-i-a-apartinut-printesei-sissi-a-fost-expus-la-muzeul-national-de-istorie-a-transilvaniei-51070-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv