Avem şcoli fără autorizaţii sanitare sau pentru prevenirea incendiilor, clase în şantier şi manuale cu greşeli impardonabile. Mulţi elevi trebuie să înveţe încă în clădiri care de fapt ar trebui închise, iar tehnologia are o prezenţă infimă în învăţământ. Cu toate acestea, în prima zi de şcoală, florile și zâmbetele au fost împărțite cu generozitate.

<!–

–>

A sunat clopoțelul în prima zi de școală

EMBED VIDEO
LINK CU VIDEO

<!–

–>

Embed:

Link:

Prima zi de școală este un test al emoțiilor pentru orice copil. Festivitatea, încolonarea către clase și mai apoi primul catalog vor rămâne, cu siguranță, amintiri de neuitat pentru David, de azi elev în clasa pregătitoare.

Mai emoționată ca el, mama lui abia și-a stăpânit lacrimile.

La clasa I, emoțiile au dispărut, iar elevii s-au bucurat de întoarcerea în bănci.

Pe la gardurile școlii “Sf. Voievozi” din Capitală, părinții îi așteptau pe cei mici, nerăbdători să afle ce au făcut în prima zi. Specialiștii în educație spun însă acest tip de comportament se încadrează în profilul părintelui “elicopter”.

Părintele ‘elicopter‘ este cel care urmărește copilul peste tot. E de rău, pentru că el controlează totul. Evident că unele lucruri trebuie să le administrăm, nu trebuie să lăsăm copilul să crească complet liber. Trebuie să-i creăm oportunități. Trebuie să fim în spatele lui, dar să nu vadă.”

Dovadă sunt elevii din clasele mai mari, care refuză să vină cu părinții la școală sau merg la câțiva metri în fața lor, fără să schimbe o vorbă. Se consideră suficient de mari să-și poarte singuri de grijă.

După îmbrățișări, mare le-a fost bucuria elevilor din clasa a VI-a să găsească manualele pe bănci. Pentru prima dată în cei șase ani de școală.

Problema manualelor nu a fost rezolvată în totalitate. De pe băncile elevilor lipsește manualul de geografie, în care s-au descoperit greșeli flagrante, iar ministerul Educației a decis retipărirea acestuia. Greșeli sunt și în manualele de biologie și istorie, pentru care Editura Didactică și Pedagogică a  trimis deja erate.

Lipsește și manualul de engleză de clasa a VI-a și nu se știe când va exista unul nou, pentru că ministerul nu a primit niciun manuscris pentru această disciplină.

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-129.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/capital_transparent-129-300x164.pngrootstireaActualitate/Esential
Avem şcoli fără autorizaţii sanitare sau pentru prevenirea incendiilor, clase în şantier şi manuale cu greşeli impardonabile. Mulţi elevi trebuie să înveţe încă în clădiri care de fapt ar trebui închise, iar tehnologia are o prezenţă infimă în învăţământ. Cu toate acestea, în prima zi de şcoală, florile și...