Senatul dezbate, marți, în calitate de for decizional, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți. 

Conducerea PSD a decis, pe 1 septembrie, în timpul ședinței grupurilor parlamentare, care s-a desfășurat la Neptun, că referendumul pentru redefinirea noțiunii de căsătorie în Constituție va avea loc pe 7 octombrie. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Liviu Dragnea.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, pe 2 septembrie, după ședința BPN, că, deși partidul susține referendumul pentru redefinirea noțiunii de căsătorie în Constituție , nu va impune membrilor cum să voteze, pentru că fiecare „poziționa în funcție de cum îi dictează conștiința”

„Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o inițiativă cetățenească semnată de trei milioane de cetățeni români pe care îi respectăm ca și opțiune. În ce ne privește noi am susținut ideea acestui referendum. De altfel a existat și un protocol între BPN și Coaliția pentru Familie. Nu vom impune fiecărui membru al PNL să voteze într-un anume fel. Fiind o problemă de conștiință fiecare membru al PNL se va poziționa în funcție de cum îi dictează conștiința”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/initiativa-de-revizuire-a-constitutiei-pentru-redefinirea-familiei-este-pe-ordinea-de-zi-a-senatului-51072.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/initiativa-de-revizuire-a-constitutiei-pentru-redefinirea-familiei-este-pe-ordinea-de-zi-a-senatului-51072-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv