Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene pentru a dispera luni un protest al ecologiștilor care voiau să blocheze construcția unei șosele de centură în zona localității Kolbsheim, în apropierea orașului Strasbourg, informează site-ul postului BFMTV.

Câteva zeci de jandarmi au participat luni dimineață la operațiunea de evacuare a aproximativ 200 de protestatari care blocau șantierul pentru construcția unei secțiuni de șosea de centură, folosind gaze lacrimogene și scuturi.

Autoritățile regionale au aprobat proiectul de construcție în luna august, însă criticii susțin că noua șosea va distruge terenuri agricole și va amenința specii de animale pe cale de dispariție, inclusiv hârciogul european.

Protestatarii, care își spun “zadistes”, de la fraza “Zone a Defendre” (zonă de apărat), au ridicat baricade pe un drum care face legătura cu șantierul.

Dany Karcher, primarul localității Kolbsheim, a condamnat folosirea forței de către forțele de ordine.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/gaze-lacrimogene-si-scuturi-folosite-pentru-dispersarea-a-200-de-protestatari-care-se-opuneau-constructiei-unei-sosele-langa-strasbourg-51071.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/09/gaze-lacrimogene-si-scuturi-folosite-pentru-dispersarea-a-200-de-protestatari-care-se-opuneau-constructiei-unei-sosele-langa-strasbourg-51071-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv